Tips om vinen
Der findes sikker ikke to gourmeter i verden, der har samme mening om mad og vin.

Alligevel går i ikke helt forkert i byen, hvis i følger nedenstående små tommelfingerregler.

Velkomstdrink
Kan f.eks. bestå af champagne eller mousserende vin – 3-6 grader, skal stå køligt.

Kan også være en mixed drink – 3-6 grader, gerne med isterninger, bær og evt. små paraplyer.

Forretten (fisk, skaldyr)
Hvidvin – 8-10 grader, stilles køligt i nogle timer, kan stå på bordet når i ankommer, pas på temperaturen.

Champagne 3-6 grader, skal stå køligt, kan stå på bordet når i ankommer, men ikke for længe.

Hovedretten (rødt kød)
Rødvin 17-20 grader. Trækkes op og stille i det rum, hvor der skal spises mindst tre timer før servering ( skal i holde fest i teltet, kan i vælge at vinen står i teltet, eller inde i huset.

Osten. Rødvin, kraftig i smagen til stærkt ost 17-20 grader, bør trækkes op og stilles i rummet hvor der skal spises, mindst tre timer før servering.

Dessert og frugt, portvin, Madeira, creme sherry 20 grader, stue temperatur.

Champagne 3-6 grader stilles køligt.

Husk sød vin til en sød dessert.

Kaffen, cognac 18 grader stilles i almindeligt stue temperatur.

Likør 6-8 grader.

Antal glas pr. flaske.
Rødvin, Rosevin 1/1 flaske = ¾ liter ca. 6 glas

Hvidvin 1/1 flaske = ¾ liter ca. 8 glas

Sherry, portvin, madeira 1/1 flaske = ¾ liter ca. 15 glas

Champagne 1/1 flaske ¾ liter ca. 7 glas

Cognac ½ flaske ( 2 dl. Til hver) ca. 15 glas

Likør ½ flaske ( 2 dl. Til hver) ca. 15 glas.

Glasset fyldes højst 2/3, hvilket er korrekt, og der du fra er antallet af glas beregnet.

Ring endelig 20715181 eller send en mail på lerche@lerchefestudlejning.dk.

Jeg glæder mig til at høre fra dig/ jer.

Venligst
Jeanette Hansen
Lerche-festudlejning

KONTAKT

KONTAKT OS for et uforpligtende tilbud.

vi kan hjælpe dig med alt indenfor fest

KONTAKT